Kako sai puolustuksensa kuntoon ja haki pakkovoiton Turusta - Laksi FBC Turun kiusana

16.2.2019

Karhukoplan runkosarjan viimeinen vierasottelu käytiin perjantaina Turussa, kun FBC Turku 2 isännöi säkyläläisjoukkuetta. Karhukoplan oli pakko voittaa ottelu pitääkseen yllä pudotuspelihaaveita, kun taas kotijoukkueen osalta suurin panos oli tämän kauden osalta poissa, sillä joukkue tulee sijoittumaan suurella todennäköisyydellä keskikastiin, eikä näin ollen pääse pudotuspeleihin, mutta ei myöskään todennäköisesti joudu karsintoihin.

Perjantain ottelun avauserä oli melkoista hurlumheitä. Kako sai otteluun erinomaisen alun, kun Tommi Erkkilä huitaisi Eetu Niitynpään lähettämän pitkän kaaripallon kotijoukkueen maaliin ajassa 02.07. Kotijoukkue tasoitti kuitenkin vain 30 sekuntia myöhemmin.

Seuraavat kaksi maalia merkittiin jälleen vierasjoukkueelle, kun ensin Juhani Niemi latasi Kakon johtoon Erkkilän syötöstä. Ajassa 07.59 Jari Laksi tuplasi vieraiden johdon Severi Heiskan tarjoilusta, jonka jälkeen kotijoukkue turvautui jo aikalisään.

Tämän jälkeen kotijoukkue onnistui kahdesti erän puolivälin jälkeen, ensin tasakentällisin ja sen jälkeen ylivoimalla. Kako siirtyi erässä kuitenkin vielä kertaalleen johtoon reilu kolme minuuttia ennen erätaukoa, kun Mikko Raivion laukaus painui maaliin Waltteri Virtasen esityöstä.

Erän viimeisellä minuutilla riitti vielä tapahtumia kolmen maalin verran. Kotijoukkue teki niistä kaksi osumaa ja jälkimmäisen osuman syntyessä ajassa 19.47, näytti vahvasti siltä, että kotijohdossa mennään erätauolle. Näin ei kuitenkaan käynyt, kun vain neljä sekuntia kotijoukkueen osuman jälkeen Jani Immosen tarkka laukaus painui kotijoukkueen maaliin Raivion syötöstä.

Kakon maalivahti Tapio Valjanen torjui erässä kahdeksan kertaa, kun kotijoukkueen maalivahti Tero Kuparinen venyi pallon tielle 12 kertaa

Toinen erä tarkempaa pelaamista

Kun lukemat ovat ensimmäisen erän jälkeen ovat 5-5, voidaan olettaa, että kummankin joukkueen valmennus painotti toiseen erään puolustuspelaamisen merkitystä. Vierasjoukkue Kako sisäisti nämä ohjeet ainakin tuloksellisesti kotijoukkuetta paremmin.

Keskimmäisessä erässä maalintekijätilastoihin merkittiin ainoastaan toinen joukkue ja yksi pelaaja. Kako siirtyi johtoon, kun sen ykköskentällinen pyöritti komean kuvion kotijoukkueen päädyssä. Pallo liikkui upeasti ja Olli Laaksonen viimeisteli vieraiden illan kuudennen osuman Niemen syötöstä ajassa 26.47.

Sama kaksikko oli asialla myös erän toisessa maalissa. Niemi tarjoili ja Laaksonen tuplasi vieraiden johdon tarkalla laukauksellaan. Erä ei tarjonnut enempää maaleja, vaikka rehellisyyden nimissä myös kotijoukkue onnistui luomaan muutamia laadukkaita maalipaikkoja, joita myös Kako toki onnistui luomaan myös maaliensa lisäksi.

Maalivahtien torjunnat erässä menivät tasan, kun molemmat torjuivat seitsemän kertaa. Lukemat kuvaavat melko hyvin tasaisen erän kulkua.

Kako kaasuttaa karkuun päätöserässä

Ottelun päätöserään takaa-ajoasemista lähtenyt kotijoukkue tuli nälkäisenä. Sen kova karvaus piti Karhukoplaa toisinaan ahtaalla, mutta maalinteko oli sille myrkkyä. Kako turvasi johtoasemaansa erän alussa erinomaisesti, vaikka omat hyökkäykset eivät juurikaan tuottaneet maalipaikkoja, johtuen osittain liiasta siirtelystä laukaisupaikoissa.

Erän avausmaalia jouduttiin odottaamaan aikaan 53.47 asti, kunnes kesken ottelun hyökkääjäksi siirretty Riku Haanpää jätti kotijoukkueen puolustuksen kuin seisomaan Laksin syötön jälkeen ja porhalsi läpiajoon. Tyly viimeistely maalivahdin kainalosta vei vierailijat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Reilu minuutti edellisestä ja illan tehomies Laksi löi oman laukauksensa paluupallon sisään katkaisten samalla kotijoukkueen viimeisenkin oljenkorren pistetaistelun suhteen. 

Kolme minuuttia ennen loppua kotijoukkue sai vielä kavennettua eroa kolmeen maaliin, mutta jo seuraavassa vaihdossa Laksi tarjoili maalipaikan Haanpäälle, joka viimeisteli tyylikkäästi vierasjoukkueelle kaksinumeroiset maaliluvut.

Kakolle pisteet lopulta lukemin 6-10 ja taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu. Päätöserässä Kupariselle viisi ja Valjaselle 14 torjuntaa. Näiden lukemien myötä torjunnat koko ottelussa 24-29. Kakon seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina kello 14.00, kun vastustajaksi saapuu Paimion Ruoska.