Karhukopla pyrkii pudotuspeleihin, Ruoska säilyttämään sarjapaikkansa - lauantaina tarjolla tärkeitä pisteitä

22.2.2019

Karhukopla saa runkosarjan toisiksi viimeiseen kotiotteluunsa vastaansa Länsirannikon lohkon kestomenestyjäksi profiloituneen Paimion Ruoskan.Toissa kaudella koko lohkon mestaaruuteen ja sen myötä divarikarsintoihin asti edennyt Ruoska on tällä kaudella alisuorittanut rajusti, sillä joukkue taistelee jäljellä olevissa kolmessa ottelussaan sarjapaikastaan. Kotijoukkue Karhukoplalla otteluita on jäljellä kaksi ja mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat vielä olemassa.

Kuvahaun tulos haulle karhukopla salibandy

Karhukopla marssii lauantaina kotiyleisön eteen kolmen ottelun voittoputkessa. Putken myötä Karhukopla on noussut toden teolla taistelemaan jäljellä olevasta viimeisestä pudotuspelipaikasta, jota se tällä hetkellä pitää hallussaan kolmen pisteen erolla SBS Wirmoon sekä neljän pisteen erolla SB Hirvensaloon. Kummallakin näistä joukkueista otteluita on jäljellä vielä kolme kappaletta, joista yhdet kumpainenkin pelaa myöhemmin perjantai-iltana.

Karhukopla on kolmessa edellisessä ottelussa saanut oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella täydet kolme viisikkoa kokoonpanoonsa. Myös huomiseen otteluun päästään näillä näkymin lähtemään kolmella viisikolla, kun edellisestä ottelusta sivussa ollut Jesse Salonen palannee kokoonpanoon, jonka myötä sairastuvalla ovat enää kautensa päättäneet Jussi Reko sekä Christian Saarinen.

Kotisalissaan Kako on pelannut läpi kauden erinomaisesti, sillä kahdeksan kotiottelun saldona on kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Sen myötä kotijoukkue voi lähteä otteluun luottavaisena, mutta Ruoskan vaarallisuus on syytä tiedostaa joukkueessa.

Edellisissä kahdessa ottelussa Kako on saanut tehoja jokaiselta kentälliseltään ja toiveissa on, että trendi on huomenna samanlainen. Puolustuspelaamisessa oli viime perjantain vierasottelussa FBC Turku 2:a vastaan pieniä ongelmia varsinkin avauserässä, mutta kaksi jälkimmäistä erää sujui silloin jo huomattavasti paremmin. Hyvää puolustuspeliä vaaditaan huomennakin, jotta vaarallinen ja nälkäinen Ruoska saadaan pidettyä kurissa.

Kuvahaun tulos haulle Paimion ruoska

Paimion salibandyn lippulaivan, Ruoskan, kausi ei ole taatusti mennyt niin kuin joukkue on suunnitellut. Pitkään sarjan kärkipäässä pyörinyt joukkue on tällä kaudella vajonnut sarjan pohjille ja pitää tällä hetkellä hallussaan viimeistä edellistä sijoitusta kerättyään 17 ottelusta ainoastaan 12 pistettä. Vierasotteluistaan joukkue ei ole kerännyt vielä ainuttakaan pistettä.

Joukkueen materiaali ei täksi kaudeksi kuitenkaan ole heikentynyt merkittävästi, joten syitä pitää etsiä muualta. Pitkään kovaa jälkeä Länsirannikon lohkossa tehneet pelaajat ovat jatkaneet Ruoskassa. Joukkueen sisäistä pistepörssiä hallitsee edelleen tutut nimet Kalle Perkonoja,Taneli Mattila ja Ville Mäkelä.

Vaikka kolmikko on oman joukkueensa sisäisen pistepörssin kärjessä, niin tämän kolmikon mukana Ruoska tuntuu joko nousevan tai kaatuva. Perkonoja teki viime kaudella 41 pistettä 20 ottelun aikana, kun nyt syntyneet 30 pistettä ovat tulleet 15 ottelussa. Mattila takoi viime kaudella 35 pistettä 13 ottelussa ja nyt kasassa on sama ottelumäärä, mutta pisteitä vain 28. Mäkelä nakutti viime sesongin aikana 56 tehopistettä 18 ottelussa ja kuluvalla kaudella mies on summannut 15 ottelussa vain 24 pistettä, joten jokaisen pistemäärä on laskemaan päin..

Ruoska tarvitsee siis tehoja ykköstykeiltään, mikäli se mielii vielä säilyttää sarjapaikkansa suoraan. Ruoskan teoreettiset mahdollisuudet sarjapaikan suoraan säilyttämiseen voi mennä jo perjantai-iltana, jos FBC Turku 2 nipistää vähintään kahden pisteen voiton SB Hirvensalosta. Joka tapauksessa Ruoskan pitää voittaa jäljellä olevat kolme otteluaan varsinaisella peliajalla, eikä FBC Turku 2 saa kerätä yhtä pistettä enempää.

Kauden aiemmassa keskinäisessä ottelussa Ruoska johti Kakoa avauserän jälkeen jo 4-1, mutta ilman 11 minuutin kohdalla punaisen kortin saanutta Asko Aaltosta pelannut Kako kiri vierasvoittoon lopulta lukemin 6-9. Tällöin paimiolaisia pahimmin kurittivat Riku Haanpää 3+2 sekä Tommi Erkkilä 1+4 tehopisteillään.

Karhukopla - Ruoska pelataan Säkylähallissa 23. helmikuuta kello 14.00. Otteluun on vapaa pääsy!