Pudotuspelipaikkaa tarjolla Säkylähallin lauantaissa - sarjan kuumin joukkue vieraana!

1.3.2019

Karhukoplan runkosarjaotteluista viimeinen mitellään lauantaina Säkylähallissa, kun vastaan Säkylähalliin saapuu peräti 10 ottelun voittoputkessa liitävä FoSu. Forssalaiset taistelevat edelleen lohkovoitosta, kun taas Karhukopla pyrkii hyppäämään mukaan pudotuspelijunaan.

Lähtökohdat otteluun ovat perjantain pelattujen otteluiden myötä selkeät. FoSu on sarjataulukossa kolmantena 41 pisteellään. Sen edessä on ottelun enemmän pelannut FBT Pitu 42 pisteellä ja FoSun kanssa yhtä monta ottelua pelannut IBK Meda 43 pisteellään.

Karhukopla pitää hallussaan tällä hetkellä viimeistä pudotuspelipaikkaa keräämillään 34 pisteellä, mutta takana on vielä kaksi haastajaa. SB Hirvensalo, joka on kerännyt 33 pistettä ja SBS Wirmo, joka on kerännyt 28 pistettä.

Näistä Hirvensalon on kerättävä pisteitä kaksi Karhukoplaa enemmän, sillä tasapisteissä Karhukopla on Hirvensaloa edellä, kun varsinaisen peliajan voitot on ensimmäinen merkitsevä tekijä. SBS Wirmon sen sijaan on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja toivottava samalla, ettei Kako ota pistettäkään huomenna.

Kako pääsee otteluun suhteellisen hyvällä terveystilanteella. Edelliseen otteluun verraten ainoastaan Jesse Salonen puuttuu huomenna, sillä miehen nilkka ei kestä pelaamista. Muuten otteluun lähdetään täysin samalla kokoonpanolla kuin edellisissä otteluissakin. 

Haaste on kuitenkin huomenna hurja, sillä FoSu liitelee huimassa 10 ottelun voittoputkessa. Forssalaisten laaja materiaali on kannatellut joukkuetta läpi sarjan jälkimmäisen puoliskon erinomaisesti. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut kauden aikana Kalle Laukkanen, joka on nakutellut 17 ottelussa tehot 29+17=46. 

Forssalaiset ovat paukuttaneet sarjassa eniten maaleja, peräti 172 kappaletta. Karhukopla on vastaavasti viimeistellyt 19 ottelunsa aikana 144 kertaa. Suurin ero joukkueiden välillä löytyykin päästettyjen maalien kohdalta, kun pallo on kaivettu Kakon maalista 150 kertaa ja FoSun maalista ainoastaan 95 kertaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Ensin Suomen Cupissa, jossa FoSu oli vahvempi kotikentällään jatkoajan jälkeen lukemin 6-5. Runkosarjan aiempi ottelu niin ikään Forssassa päättyi kotijoukkueen 18-10-voittoon, tilanteen ollessa vielä 15 minuuttia ennen loppua 9-8.

Karhukopla - FoSu Säkylähallissa lauantaina 2.3. kello 14.00. Tervetuloa kannustamaan Kako voittoon!