Vajaamiehiselle Karhukoplalle kirvelevä tappio

24.11.2019

Useiden runkopelaajiensa poissaolosta kärsinyt Karhukopla haastoi kotikentällään sunnuntaina SC Wolvesin.

Ottelun alussa nähtiin tunnustelevaa peliä puolin ja toisin. Vain kymmenellä pelaajalla otteluun lähtenyt Karhukopla oli valinnut taktiikakseen normaalia passiivisemman pelityylin, jota se noudatteli erinomaisesti. Avausmaalia saatiin odottaa yli erän puolivälin, kunnes vierasjoukkue osui ylivoimalla ajassa 11.59.

Kako kuittasi tasoitusmaalin vain puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Kalle Seppä onnistui Janne Hulmin erinomaisesta esityöstä. Erätauolle siirryttiin lopulta kotijohdossa, kun Olli Laaksonen onnistui neljä minuuttia ennen erätaukoa Hulmin syötöstä.

Karhukopla jatkoi toisessa erässä vahvaa pelaamistaan pysyen erinomaisesti pelisuunnitelmassaan. Kako tuplasi johtonsa lopulta ajassa 27.58, kun Akseli Tuominen löi Olli Laaksosen laukauksesta tulleen paluupallon vieraiden maaliin.

Vierasjoukkue kavensi erikoisen tapahtumaketjun päätteeksi erän loppupuolella. Seppä kuitenkin tuplasi vielä ennen erätaukoa kotijohdon takaisin kahteen maaliin Hulmin syötöstä.

Tuttu viimeisen erän kirous

Karhukoplalle kolmannet erät ovat olleet vaikeita, eikä poikkeusta nähty tälläkään kertaa. Sepän viedessä kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon ajassa 42.07 Anttoni Tuomisen esityöstä, näytti Kako menevän menojaan.

Väsymys alkoi kuitenkin hiipiä vain kahdella kentällisellä taistelleen kotijoukkueen puseroon hiljalleen, ja lopulta sama alkoi näkyä tulostaululla. Vierasjoukkue takoi kolme maalia kahdessa ja puolessa minuutissa, ja yhtäkkiä peli oli jo tasoissa.

Toiveet nousivat jälleen Karhukoplan leirissä, kun Seppä ampui jo illan neljännen osumansa Severi Heiskan syötöstä erän puolivälin jälkeen. Vierasjoukkue kuitenkin kuittasi tasoituksen jo seuraavassa vaihdossa, ja siirtyi johtoon vain hetkeä myöhemmin.

Lopullinen niitti näytti tulevan vain puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua, kun vierasjoukkue siirtyi ylivoimalla kahden maalin johtoon. Kako kuitenkin sai vielä ylivoiman, jonka aikana Hulmi kavensi eron vielä yhteen maaliin Joni Tuomisen syötöstä 14 sekuntia ennen loppua. Enempää maaleja kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään, mutta vierasjoukkue iski vielä kertaalleen tyhjään Karhukoplan maaliin.

Loppulukemat siis 7-9 ja kolme pistettä Paraisille Wolvesin mukana. Karhukoplan maalissa Tapio Valjanen torjui 28 kertaa, kun vieraiden Verneri Laaksoselle riitti 16 torjuntaa.

Karhukoplalla on edessään vielä kaksi ottelua ennen joulutaukoa. Näistä toinen pelataan kotisalissa Eurassa, kun Paimion Ruoska saapuu ensi lauantaina Kakon vieraaksi kello 16 alkavaan otteluun.