Karhukopla urheiluseurana

Karhukoplan seura näki päivänvalonsa jo 1990-luvun alkupuolella.
Tervetuloa lukemaan rakkaan seuramme historiasta tarkemmin.

1990-luku

Salibandyseura Säkylä Karhukoplan tarina saa alkunsa 1990– luvun alkupuolella. Kaveriporukka noin 20-vuotiaita poikia halusivat harrastaa liikuntaa ja ensimmäiset lajit olivat kesällä jalkapallo ja talvella jääkiekkoa Katinhännän kentällä. Vuonna 1992 ryhmälle annettiin nimi joka oli Karhukopla ja se osallistui vuosina 1992-1995 Pyhäjärviseudulla järjestettyihin jalkapallon ja sählyn puulaakisarjoihin.

Ensimmäiset askeleet sählyn saloihin otettiin Säkylän koulukeskuksen salissa. Välineet ”lainattiin” koulun kaapista ja silloisen vahtimestari Risto Laakkosen myötätunnosta vakiovuorojen jälkeen pääsimme saliin pelaamaan, ehtona oli, että valot sammutetaan ja ovet suljetaan.

Keväällä 1995 ajatus alkoi kypsyä pelaajien mielessä, että osallistutaan Salibandyliiton järjestettävään viralliseen sarjaan, olihan naapurikunnan Köyliön Bulls jo muutaman vuoden pelannut kyseistä sarjaa.

Huhtikuussa 1995 Karhukoplasta tuli virallisella nimellä Säkylä Karhukopla ry, jonka perustivat Jussi Helminen, Jari Nummisto, Hannu Kantonen, Jarno Mylläri ja Markus Raittinen. Seuran ensimmäinen puheenjohtaja oli Jussi Helminen ja sihteeri Pasi Suvitie. Syksyllä joukkue aloitti salibandyn miesten 5.divisioonassa.

Vuonna 1996 lajin harjoitteluolosuhteet muuttuivat huomattavasti, kun salibandy hyväksyttiin lajina pelata Säkylähallissa. Vuonna 1996 Karhukopla ja Säkylän seurakunta aloittivat yhteistyön. C-pojat aloittivat salibandyliiton sarjassa ja F, E ja D-juniorit kerhotoiminnan. Samana vuonna perustettiin Karhukopla Ladies, jossa alueen tytöt ja naiset pääsivät aloittelemaan uutta lajia. Ladies osallistui ensimmäisenä talvena Huittisissa järjestettyyn hallisarjaan.

Vuonna 1997 Karhukopla Ladies aloitti salibandyliiton sarjan 3. divisioonassa. Ensimmäiset varsinaiset menestykset tulivat vuosina 1998-1999.

C-pojat sijoittuivat SM-sarjan kuudenneksi, joukkueen valmentajana toimiessa Mika Haanpää. Miesten joukkue, joka seurassa sai kutsumanimen edustusjoukkue. Valmentajana aloitti Mika Palonen ja samalla pelaajia siirtyi Euran Raikusta Karhukoplaan Seuraavana vuonna edustusjoukkue nousi 3.divisioonaan ja ladies nousi 2 divisioonaan.

Ensimmäisten viiden vuoden aikana kaveriporukan perustamasta Karhukoplasta oli tullut seura joka oli kasvanut neljän joukkueen salibandyn erikoisseuraksi Pyhäjärviseudulle.

Vuonna 2004-2005 edustusjoukkueen yritys palkittiin ja joukkue nousi 2- divisioonaan samana keväänä, kun seuran perustamisesta tuli täyteen 10 vuotta. Seuraavalla kaudella joukkue pelasi 1-divisioonan nousukarsinnoissa, jota voidaan pitää suurimpana saavutuksena C-poikien vuonna 1998 saavuttamaa SM 6- tilan kanssa.

Menestyksenä voidaan myös todeta miesten ja naisten Suomen cupin ikimuistoiset ottelut.

Miesten ottelut

1997 VFT (vuoden 1997 Suomenmestari)- KAKO, tulos 7 – 1

2009 Tapanilan Erä – KAKO, tulos 14 – 6

Naisten ottelut

1999 KAKO – Classic, tulos 0 – 5

 

2000-luku

2000- luvulla Karhukopla on muodostunut seuraksi, jossa joukkuemäärä on vakiintunut vuosista riippuen noin 4- 5 joukkueeseen, edustus, naiset, miesten 2 joukkue sekä 1-2 juniorijoukkuetta.

Pelaajat ja seuran taustahenkilöt tulevat pääsääntöisesti pyhäjärviseudulta, lähinnä Säkylä, Eura ja Köyliö akselilta. Viimeiset neljä vuotta on seurassa kehitetty varsinkin junioripuolta, jotta tulevaisuudessa saataisiin uusia harrastajia lajinpariin sekä aikuisjoukkueisiin jatkuvuutta.

Tuleva juhlavuosi 2015 voidaan todeta, että seurassa on 20-vuoden aikana harrastanut satoja salibandyn ystäviä. Tunnetuin ja menestyksekkäin Karhukoplan kasvatti on Janne Hulmi, joka on voittanut Suomen mestaruuksia Seinäjoen Peliveljissä, samalla Janne on seuran ensimmäinen edustaja Suomen salibandymaajoukkeessa. Muita SM-tasolla esiintyneitä pelaajia ovat Jussi Aaltonen, Toni Haanpää sekä Tommi Erkkilä.

Laji ja olosuhteet koko salibandyharrastuksen suhteen ovat muuttuneet 20- vuoden aikana valtavasti. Esimerkiksi 20-vuotta sitten aloitettiin Säkylän koulukeskuksen pienessä salissa. Nykyään edustusjoukkue pelaa ottelunsa Euran Urheilutalolla ja muut seuran joukkueet pelaavat Säkylähallissa.

Tuleva kausi

Kaudella 2023-2024 seurassa toimivat miesten edustusjoukkueen lisäksi useampi juniorijoukkue.

Seurana Karhukopla on tarjonnut tietysti mahdollisuuden harrastaa lajia, mutta samalla se on tarjonnut monille seurassa toimineille vapaaehtoisille seuratyöntekijöille paljon sekä ilon, että pettymyksien hetkiä, joka tietyllä tapaa kasvattaa ja opettaa tekemään töitä vielä enemmän tavoittaakseen päämäärän sekä pelikentillä että seuratyössä.

Seuran visioon on aina kuulunut kaikkien seurassa toimijoiden yhteenkuuluvuuden tunne, mikä on näytellyt myös suurta roolia pelikentillä. Karhukopla on perhe, joista moni on vuosien kuluessa saanut hyviä ystäviä ja kavereita.

Yhteistyökumppanimme